NTP-MOI-16-0036 A Zene megerősít engem 60 órás tehetséggondozó projekt

Tavaszi növendékhangversenyek 2017-ben
2017.05.11
Mutasd mindet

NTP-MOI-16-0036 A Zene megerősít engem 60 órás tehetséggondozó projekt

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és a Nemzeti Tehetség Program finanszírozásában
NTP-MOI-16-0036 számú
„A zene megerősít engem”
címmel valósítottuk meg a 60 órás tanórán kívüli tehetséggondozó programot.

A Líra Zeneiskola AMI megalakulásától kezdve (2003) célul tűzte ki, hogy hangszeres oktatással, tehetséggondozással, érzelmi és esztétikai neveléssel járul hozzá egy sokoldalú zeneileg (is) művelt, érett, kreatív személyiség kialakításához. Minden lehetőséget megragadunk, hogy ezt minél változatosabban, színesebben tehessük meg.
Sikeres pályázatunknak köszönhetően kisgyőri telephelyünkön, hangszeres zenét tanuló 13 diákunk pedagógusokkal részesülhetett az egymásra épülő tanórán kívüli foglalkozásokban.

A pályázatnak köszönhetően 2016 októberében került sor Krajcsó Bence – a Népművészet Ifjú Mestere – népzenei előadására, melynek során a tanulók megismerkedtek a citerazene sokszínűségével, gazdag érzelemvilágával.

2017 januárjában egész napos kiránduláson vettek részt növendékeink, melynek során az Erkel Színházban megtekinthették a Pomádé király új ruhája című gyermekoperát, majd pedig a Budai Várban található Zenetörténeti Múzeumba látogattak el. Fantasztikus élménnyel gazdagodtak diákjaink, új ismeretekkel bővült tudásuk. Legtöbbjük még soha sem járt Budapesten, ezért a színházi élményen túl a Budai Várnegyed megtekintése is felejthetetlen emlék lesz számukra. Megismerhették a színház  csodáit, a hétköznapok már természetessé vált dolgait és reméljük, hogy újabb kapukat nyitottunk a tudás világába.

A 60 órás projekt záró rendezvényeként a zeneiskolás növendékek A brémai muzsikusok című bábelőadást is tartalmazó hangversennyel készültek Csomós Dávid tanár úr vezetésével. A műsoron a bábelőadás mellett öt Disney mesefilm egy-egy ismert betétdalát hallhatta a közönség a növendékek és a tanár úr előadásában, mely nagy sikert aratott a nézők körében.

Úgy gondolom, a pályázatnak köszönhetően fantasztikus élményekkel gazdagodtak diákjaink, új ismeretekkel bővült tudásuk. A foglalkozásoknak köszönhetően megismerhették a zene, a képzőművészet csodáit, a hétköznapok már természetessé vált dolgait és reméljük, hogy újabb kapukat nyitottunk a tudás világába.

A beszámoló letölthető ide kattintva.